11:12 / 01.10.2018.

Autor: I.H./HRT

Plenković na sastanku Svjetskoga gospodarskog foruma

-

-

Foto: - / -

Napetosti na Kosovu, odnosi između Makedonije i Grčke, izbori u BiH - samo su neka od pitanja o kojima se raspravlja.
U Ženevi se održava sastanak na vrhu u organizaciji Svjetskoga gospodarskog foruma, koji je okupio predsjednike država ili vlada te ministre iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije, Srbije, Švicarske i Turske. Na summitu sudjeluje i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Tema sastanka je "Strateški dijalog o zapadnom Balkanu". Napetosti na Kosovu, odnosi između Makedonije i Grčke, izbori u BiH - samo su neka od pitanja o kojima se raspravlja. Tijekom boravka u Ženevi predsjednik Vlade održat će niz bilateralnih susreta."Želimo vidjeti kako će se riješiti nekoliko bitnih političkih i sigurnosnih pitanja, a isto tako pomoći u transferu znanja u odnosu što mnoge očekuje u okviru pristupnih pregovora. To je naša strateška pozicija i mislim da je važno, pripremajući se i za naše predsjedanje koje će doći u početku i nove Komisije i novog Parlamenta, damo jedan zamah u tom procesu 2020.", izjavio je premijer Andrej Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!