14:55 / 07.07.2018.

Autor: HRT

Plenković rekao da "srce cijele srednje Europe kuca za Hrvatsku"

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski je premijer Andrej Plenković rekao u subotu u Sofiji da "srce cijele srednje Europe kuca za Hrvatsku".
Uoči večerašnje utakmice četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Sočiju, u kojem će se sučeliti Hrvatska i Rusija, hrvatski je premijer Andrej Plenković rekao u subotu u Sofiji da "srce cijele srednje Europe kuca za Hrvatsku".

Plenković je u Sofiji sudjelovao na sastanku na vrhu šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine, na kojem je neko vrijeme neformalno razgovarao s  mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, te s premijerima Slovačke i Češke.

Na novinarsko pitanje o čemu su razgovarali, uz osmijeh premijer Plenković je kazao: "Uglavnom, jedno toliko srčano iskazivanje podrške hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji od svih kolega", nabrojavši Orbana, slovačkog premijera Petera Pellegrinijea, češkog Andreja Babiša i slovenskog tehničkog premijera Mire Cerara.

"Važno je da hrvatska javnost shvati da naša reprezentacija igra naravno za Hrvatsku ali... imam dojam da danas srce cijele srednje Europe kuca za Hrvatsku".

Plenković je već u petak poslao igračima dobre želje. "Prije svega želim uspjeh i pobjedu hrvatskoj reprezentaciji", rekao je Plenković novinarima u Sofiji u petak.

Kako ovaj put u Rusiju ponovno ide predsjednica, Plenković je također izrazio nadu da će  Hrvatska proći dalje pa bi onda u Rusiju, kako je rekao mogli otići "i neki drugi od nas".

"Ako pobijedimo sutra, bit će još najmanje dvije utamice pa ćemo to onda sigurno iskoristiti", naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!