10:07 / 29.03.2018.

Autor: D.M./Hina

Pobuna i požar u policijskoj postaji u Venezueli: 68 mrtvih

Foto: Twitter, @DailyMirror

Foto: Twitter, @DailyMirror

Foto: - / -

Na videosnimci vidi se više desetaka osoba okupljenih ispred policijske postaje kako zahtijevaju da im se daju informacije i žene kako plaču dok policija baca suzavac.
Šezdeset osam osoba poginulo je u pobuni desetaka zatvorenika nakon koje je izbio požar u glavnoj policijskoj postaji u Valenciji, na sjeveru Venezuele, objavili su tužiteljstvo i očevici.

"Suočeni sa strašnim događajima do kojih je došlo u glavnoj policijskoj postaji u državi Carabobo, gdje je u navodnom požaru poginulo 68 osoba, imenovali smo četiri istražitelja da razjasne što se dogodilo", izjavio je glavni tužitelj Tarek William Saab na Twitteru. Prema prvim podacima istrage, poginulo  je 66 muškaraca i dvije žene koje su bile u posjetu, dodao je.

Na videosnimci objavljenoj na Twitteru vidi se više desetaka osoba okupljenih ispred policijske postaje kako zahtijevaju informacije te žene kako plaču dok policija baca suzavac da ih rastjera. Tužitelj je kazao da ministarstvo namjerava hitno razjasniti te bolne događaje koji su zavili u crno venezuelske obitelji te utvrditi odgovornost.Prenapučenost venezuelskih zatvora primorava snage reda da u policijskim postajama dulje zadržavaju ljude u pritvoru, dok prema zakonu pritvor ne može trajati više od 48 sati. 
Foto: Twitter, @DailyMirror

Foto: Twitter, @DailyMirror

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!