08:12 / 24.08.2020.

Autor: T.D./Hina

Počinje republikanska konvencija uz Trumpovo obraćanje svake večeri

Foto: REUTERS/Tom Brenner/File Photo

Foto: REUTERS/Tom Brenner/File Photo

Foto: - / REUTERS

Za razliku od 2016., Trump u predsjedničke izbore 2020. ulazi uz punu potporu vodećih republikanaca iako prema anketama zaostaje u presudnim američkim saveznim državama.
Četverodnevna republikanska nacionalna konvencija počinje danas navečer uz obraćanje Donalda Trumpa svake večeri. Posljednjeg dana konvencije prihvatit će stranačku nominaciju za američke predsjedničke izbore u studenome.

Na konvenciji će nastupiti njegova djeca, čelnici Republikanske stranke i nekoliko Amerikanaca koji su postali ikone konzervativaca.

Danas navečer govore će održati potpredsjednik Mike Pence, kao i američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley te par iz Missourija koji je s oružjem ispred svoje kuće dočekao prosvjednike okupljene u pokretu "Crni su životi važni".

Za razliku od 2016., Trump u predsjedničke izbore 2020. ulazi uz punu potporu vodećih republikanaca iako prema anketama zaostaje u presudnim američkim saveznim državama.

Četverodnevna konvencija, koja se održava u vrijeme epidemije koja je odnijela život više od 170.000 Amerikanaca, bit će ključna za oblikovanje Trumpove predizborne poruke koja počiva na kulturnim podjelama, nacionalizmu i ekonomskom napretku. Očekuje se da će predsjednik i dalje okrivljavati Kinu za pandemiju koronavirusne bolesti i tvrditi da je jedino on sposoban ekonomski obnoviti zemlju.

Trump na konvenciju dolazi nakon negativnih vijesti među kojima su uhićenje bivšeg voditelja njegove prošle predsjedničke kampanje Stevea Bannona i objava snimke telefonskih razgovora Trumpove starije sestre koja kritizira njegov karakter.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!