15:49 / 19.07.2018.

Autor: HRT

Podgorica odgovorila Trumpu: Nije važno jeste li mali ili veliki...

-

-

Foto: - / -

"U današnjem svijetu, nije važno jeste li mali ili veliki, važno je do koje razine branite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokracije", poručuje Podgorica.
Crna Gora, koju je američki predsjednik Donald Trump opisao kao "malu, vrlo agresivnu zemlju" koja bi mogla potaknuti Treći svjetski rat, odgovorila mu je da ona pridonosi "miru i stabilnosti, ne samo na europskom kontinentu već i u cijelom svijetu". U priopćenju na crnogorskom i engleskom, vlada u Podgorici istaknula je da sudjeluje uz američke vojnike u misijama u Afganistanu.

Polemika nakon Trumpovih riječi o "agresivnoj" Crnoj Gori

Crnogorska vlada opisuje svoju zemlju kao "stabilizirajuću u regiji, jedinu gdje se nisu događali sukobi tijekom raspada bivše Jugoslavije". Usto, "zemlja je prihvatila i zaštitila 120.000 ljudi" zahvaćenih sukobima i "prva se suprostavila fašizmu", podsjetili su. "Izgrađujemo prijateljstva, nijedno nismo izgubili odvažno štiteći naše nacionalne interese", dodali su u priopćenju. "U današnjem svijetu nije važno jeste li mali ili veliki, važno je do koje razine branite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokracije", nastavila je vlada.

Podgorica je naglasila i da su prijateljstvo i savez Crne Gore i Sjedinjenih Država snažni i neraskidivi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!