12:16 / 03.03.2020.

Autor: HINA/HRT

Pogledajte kako se tornado obrušio na Nashville

Foto: BRIAN BATES/Reuters

Foto: BRIAN BATES/Reuters

Foto: - / REUTERS

U tornadu koji je u ranim satima pogodio Nashville u Tennesseeju poginule su najmanje 22 osobe i uništeno četrdesetak zgrada, objavili su policija i vatrogasci.
U tornadu koji je u ranim satima pogodio Nashville u Tennesseeju poginule su najmanje 22 osobe i uništeno četrdesetak zgrada, objavili su policija i vatrogasci.

Službe pomoći i dalje traže preživjele i nestale, rekao je jedan dužnosnik Agencije za vođenje hitnih stanja u državi Tennessee (TEMA).

- To je očito bio vrlo jak tornado. Oštećene su mnoge kuće, mnogo ljudi je ozlijeđeno, mnogi su još pod ruševinama, rekao je policijski kapetan u Mt. Julietu Tyler Chandler u videosnimci objavljenoj na Facebooku.

Iz vatrogasnog odjela kažu da su dobili prijave o četrdesetak srušenih zgrada diljem grada.


Dovodi plina cure, električni vodovi su polegli na tlo, a odgovaramo i na brojne pozive ozlijeđenih, rekla je policija Mt. Julieta.

Zračna luka "John C. Tune", smještena 12 kilometara od središta Nashvillea, pretrpjela je znatnu štetu, i nekoliko hangara je uništeno, stoji na njihovoj stranici.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da se "moli za sve koji su pogođeni razarajućim tornadima" i najavio da će u petak posjetiti Tennessee.

Tennessee je jedna od 14 saveznih američkih država koje će danas glasovati kako bi se izabrao kandidat iz redova demokrata koji će se suprotstaviti predsjedniku Trumpu na predsjedničkim izborima u studenome.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!