10:04 / 24.02.2021.

Autor: Hina

Polarna hladnoća u SAD-u zaledila i slapove Nijagare

Zaleđeni Nijagarini vodopadi

Zaleđeni Nijagarini vodopadi

Foto: Lindsay DeDario / REUTERS

Dijelovi slapova Nijagare koji se nalaze u državi New York na samoj granici između SAD-a i Kanade zaledili su se tijekom tijekom vikenda nakon što su se prošlog tjedna temperature u tom dijelu Amerike spustile na minus 18 Celzijevih stupnjeva.


Britanski Independent piše da su turisti, koji su se jučer ondje zatekli mogli vidjeti i fotografirati velike komade leda kako plutaju rijekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija tijekom čitavog dana.

List piše da, premda se na nekim fotografijama čini da su vodeni slapovi u potpunosti smrznuti, voda nikada ne prestaje protjecati unatoč ekstremno hladnome vremenu, a velike ledene površine na slapovima su zabilježene i tijekom 2014. i 2015. kada je područje zahvatio polarni vorteks.

Poput mnogih američkih država i državu New York u posljednja dva tjedna zahvatio je hladni val, a još snježnih oborina u tom se području očekuje i u idućih nekoliko dana.

Posljednji su put ovakvi prizori na slapovima Nijagare viđeni 2017. godine, kada je u ovom dijelu države palo više od pola metra snijega, a vodopad i okolna područja bili su okovani ledom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!