Policija evakuirala željezničku i metro postaju u Barceloni zbog dojave o bombi

27.06.2023.

20:33

Autor: HRT/D.M./Hina

Policija u Barceloni

Policija u Barceloni

Foto: Nacho Doce / REUTERS

Policija je naredila evakuaciju središnje željezničke i metro postaje Plaça Catalunya u Barceloni nakon izvješća o pronalasku "sumnjivog predmeta", rekli su u utorak, dan nakon što je ista postaja evakuirana zbog lažne prijetnja bombom.

lasnogovornik katalonske policije rekao je Reutersu da je zaštitar čuo zvuk otkucavanja iz kante za smeće i vidio žice koji strše, što je dovelo do zatvaranja postaje i dolaska policijskih pirotehničara i poliicajaca sa psima.

- Radimo na postaji metroa Plaça Catalunya kao odgovor na dojavu o sumnjivom predmetu. Naši stručnjaci provode provjere kako bi osigurali da je lokacija sigurna, objavila je policija odvojeno na Twitteru.

Policija je u ponedjeljak istu postaju zatvorila oko 17 sati po lokalnom vremenu nakon što je stigla dojava da je u dolaznom vlaku bomba. Policajci su temeljito pregledali vlak i zaključili da je dojava bila lažna te su dopustili nastavak prometa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!