Policija: izgredi u Stuttgartu bez političke pozadine

09:24 / 21.06.2020.

Autor: I.Z./Hina

Foto: REUTERS/Ralph Brock

Foto: REUTERS/Ralph Brock

Foto: - / REUTERS

Nekoliko je njemačkih policajaca ozlijeđeno tijekom noći u uličnom nasilju koje je izbilo u njemačkom gradu Stuttgartu, potvrdila je u nedjelju rano ujutro policija.
Nekoliko je njemačkih policajaca ozlijeđeno tijekom noći u uličnom nasilju koje je izbilo u njemačkom gradu Stuttgartu. Policija je isključila političku pozadinu izgreda.

Kamenjem kojim su popločene ulice  izgrednici su gađali policajce i razbijali izloge u centru grada. Nekoliko skupina nasilnika izašlo je na ulice gradskog centra i nasilje je izbilo oko ponoći a policija je izvijestila da se radi o nekoliko stotina izgrednika.

Na području Schlossplatza i susjedne glavne trgovačke ulice Koenigstrassen opljačkane su trgovine. Ima ozlijeđenih ljudi, među njima i policajaca, a policija je neke osobe uhitila, no nije objavila koliko je ukupno uhićenih. Policija je zatražila pomoć svih raspoloživih specijalnih snaga na području države Baden-Wuerttemberg.

Nakon nekoliko sati stanje je pod kontrolom, kazao je kasnije tijekom jutra glasnogovornik policije dodajući da će u centru grada ostati jake policijske snage. I prethodnih nekoliko vikenda na tom su području izbili sukobi s policijom no manjih razmjera.

Snimka se pojavila na YouTubeu.
"