Policija objavila snimku brutalnog uhićenja Keenana Andersona

13.01.2023.

21:59

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/A.S.

Policija objavila snimku uhićenja Keenana Andersona

Policija objavila snimku uhićenja Keenana Andersona

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Policija u Los Angelesu objavila je snimku uhićenja Keenana Andersona, rođaka suosnivačice pokreta "Black Lives Matter".

Anderson je 3. siječnja, nekoliko sati nakon nastanka te snimke, preminuo od srčanog zastoja. Policajci su prilikom njegova uhićenja zbog prometne nesreće, koju je izazvao, nekoliko puta upotrijebili elektrošoker. Losanđeleška policija pod istragom je zbog još dviju smrti Afroamerikanaca početkom mjeseca.

- Još ne znamo koji je točno uzrok smrti gospodina Andersona. Dok se policajac hrvao s Andersonom, čini se da mu je lakat bio blizu ključne kosti, na što ga je drugi policajac upozorio. Nema dokaza da su nastali respiratorni problemi zbog gušenja. Ali nekoliko sati poslije on je preminuo. Mi imamo zabilježeno šest upotreba elektrošokera. Broj aktivacija može imati negativan učinak na kardiovaskularni sustav osobe, posebno ako postoje problemi sa srcem, rekao je Michel Moore, načelnik policije Los Angelesa. video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!