Policija pronašla tijela dvije obitelji koje su pokušavale ući u SAD iz Kanade

31.03.2023.

20:32

Autor: I.Z./HRT/Hina

Policija pronašla tijela dvije obitelji

Policija pronašla tijela dvije obitelji

Foto: - / Shutterstock

Izvučeno je šest tijela iz močvarnog područja rijeke St. Lawrence u Quebecu, a riječ je o obiteljima koje su pokušavale ilegalno ući u Sjednjene Države, objavila je danas policija i dodala da se još jedno dijete smatra nestalim. 

- Vjeruje se da je šest osoba iz dvije obitelji, jedna je rumunjskog podrijetla, a vjeruje se da su članovi druge obitelji državljani Indije, rekla je Lee-Ann O'Brien, zamjenica šefa policije Akwesasne Mohawk na konferenciji za medije.

- Policija vjeruje da jedno dijete iz rumunjske obitelji nije locirano i nastavljamo potragu. Vjeruje se da su svi pokušali ilegalno ući u SAD iz Kanade, dodala je O'Brien.

Među mrtvima je petero odraslih i jedno dijete mlađe od tri godine. Kod žrtava su pronađene kanadske putovnice. Policija čeka nalaze obdukcije i toksikoloških testova iz Montreala.

Američki predsjednik Joe Biden i kanadski premijer Justin Trudeau dogovorili su prošli tjedan zatvaranje neslužbenih graničnih prijelaza preko kojih tražitelji azila pokušavaju ući u Kanadu. Kritičari tvrde da bi zbog tog poteza izbjeglice i migranti mogli još više riskirati pri prelasku granice.

No policija Akwesasne navela je da sporazum kojim su zatvoreni svi neslužbeni granični prijelazi, uključujući Roxham Road u Quebecu, nije faktor u ovom slučaju jer su ove obitelji pokušavale ući u SAD, a ne u Kanadu.

- Trenutačno vam mogu reći da to nema nikakve veze s tim zatvaranjem, rekla je O'Brien.

Čamac Caseyja Oakesa, 30-godišnjaka nestalog od srijede, pronađen je blizu šest tijela i policija nastavlja potragu za njim, iako nije potvrdila njegovu umiješanost u ovaj slučaj. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!