Policija u BiH razbila lanac krijumčara droge

22.04.2022.

10:04

Autor: Hina/A.P.C.

Razbijen lanac krijumčara droge u BiH

Razbijen lanac krijumčara droge u BiH

Foto: Armin Durgut / PIXSELL

Policija u BiH razbila je lanac krijumčara droge. Uhićeno je više osoba te zaplijenjeno oko 15 kilograma sintetičke droge speed. Lokalni mediji tvrde da je među uhićenima policajac koji je osiguravao jednog od državnih ministara.


Iz Tužiteljstva BiH potvrđeno je da je po njihovu nalogu izvedena policijska operacija u kojoj je uhićeno više osoba te zaplijenjeno oko 15 kilograma sintetičke droge speed. 


Svi uhićeni osumnjičeni su da su od početka godine djelovali kao kriminalna skupina koja je krijumčarila drogu.

Iz Tužiteljstva BiH navode kako je jedan od članova skupine bio i djelatni policajac, zaposlen u Ravnateljstvu za koordinaciju policijskih tijela, specijaliziranoj agenciji zaduženoj za zaštitu najvažnijih političara, vladinih objekata i diplomatskih predstavništava. Njega terete da je zlorabio ovlasti i informacije koje su mu bile dostupne.


Portal Klix, citirajući neimenovane izvore, objavio je da je uhićeni policajac Miloš Nikolić koji je osiguravao ministra za ljudska prava Miloša Lučića.

Navodno je priveden u trenutku kada je pokušao prodati 10 kg speeda, i to nakon što su ga istražitelji prije toga mjesecima pratili.


Prema tom izvoru, policija u BiH je informacije o Nikolićevom kriminalnom djelovanju dobila nakon što je on drogu pokušao prodati hrvatskim istražiteljima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!