Policija u BiH razbila lanac seksualne eksploatacije migranata

24.02.2022.

12:18

Autor: V.K./HRT/Hina

Akcija policije

Akcija policije

Foto: Tomislav Milicevic / PIXSELL

Pripadnici Granične policije BiH u četvrtak su uhitili skupinu državljana Afganistana i Pakistana osumnjičenih za seksualnu eksploataciju malodobnih migranata, potvrđeno je tijekom dana iz Tužiteljstva BiH koje vodi istragu o ovom slučaju. 

Granični su policajci osumnjičene koji u BiH borave kao migranti otkrili i priveli na području Orašja. Točan broj privedenih nije objavljen, no navedeno je kako ih se tereti za međunarodnu trgovinu ljudima i seksualnu eksploataciju dječaka kojom su, kako se pretpostavlja, protuzakonito stekli više od 150 tisuća eura.

Tijekom policijske racije pronađen je veći broj malodobnika za koje se pretpostavlja da su žrtve seksualne eksploatacije, kao i veći broj mobitela, hladnog oružja, novac te drugi predmeti koji su dokaz o počinjenu kaznenih djela.

Malodobne žrtve zlostavljanja privremeno su smještene u migrantski kamp Ušivak, kod Hadžića u okolici Sarajeva, a nakon toga bi im utočište trebalo biti osigurano u nekoj od posebnih kuća namijenjenih žrtvama seksualne eksploatacije i obiteljskog nasilja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!