11:34 / 26.08.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Policija u Bihaću pronašla 42 ilegalna migranta iz Afganistana

Policija u Bihaću pronašla 42 ilegalna migranta iz Afganistana

Policija u Bihaću pronašla 42 ilegalna migranta iz Afganistana

Foto: Ilustracija/Armin Durgut / Pixsell

Policija u Bihaću identificirala je veću skupinu ilegalnih migranata iz Afganistana u jednom napuštenom objektu u tom gradu i prevezla ih u obližnji migrantski kamp u selu Lipa, potvrdla je Služba za poslove sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

Policajci su 42 muškarca pronašli u napuštenom objektu nekadašnje tvornice "Kombiteks" pri redovitom pregledu koje kontinuirano provode od početka ljeta kako bi se sve migranti izmjestili iz središta Bihaća.

Svi pronađeni Afganistanci su samci, a među njima je bio i jedan maloljetnik. Nije navedeno borave li oni dulje na području Bihaća ili su nedavno stigli.

Svima je osiguran smještaj u dvadesetak kilometara udaljenom kampu "Lipa" koji je ranije ove godine potpuno osposoboljen i može primiti do 1500 osoba.

- Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog Kantona, stoji u priopćenju.

Vlasti u BiH strahuju da bi se i ta zemlja mogla naći na udaru novog migrantskog vala za kojega se očekuje da će ga potaknuti pad vlade u Afganistanu no za sada nema potvrde da je povećan broj izbjeglica iz te zemlje na tzv. balkanskoj ruti. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!