07:17 / 14.12.2020.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Policija ubila naoružanog muškarca u incidentu nakon koncerta

Foto: Jeenah Moon /REUTERS

Foto: Jeenah Moon /REUTERS

Foto: - / REUTERS

Policija je ubila muškarca koji je zapucao iz vatrenog oružja u okupljene na božićnom koncertu u New Yorku.
Policija je ubila muškarca koji je zapucao iz vatrenog oružja u blizini skupine građana okupljene na božićnom koncertu na otvorenom pred crkvom u New Yorku.

Tri policajca ispalila su na naoružanog muškarca ukupno 15 metaka, rekao je novinarima načelnik njujorške policije Dermot Shea.

- Napadač je najmanje jednom ranjen u glavu i preminuo je, izjavio je Shea i naglasio da nitko od slušatelja nije ozlijeđen u pucnjavi.

Policija je na poprištu incidenta pronašla dvije puške, a u blizini i torbu sa spremnikom punim benzina, užetom, žicom i nekoliko noževa.

Novinarka AFP-a koja je svjedočila incidentu navodi da je vidjela muškarca kako otvara vatru sa stepenica Katedrale svetog Ivana Božanskog na Manhattanu na završetku poslijepodnevnog koncerta na otvorenom, kada su se slušatelji, nekoliko stotina njih, počeli razilaziti.

- Čula sam dva ili tri glasna praska. Podigla sam pogled i nekih deset metara dalje, na stubama, ugledala muškarca kako puca. Vidjela sam bljesak puščane vatre i počela bježati da spasim živu glavu, priča novinarka.

- Nije ciljao nikoga konkretno, vikao je ubijte me, ustrijelite me, izjavila je svjedokinja Martha Stolley.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!