14:42 / 02.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Policija zaplijenila veliki broj dokaza u akciji protiv pedofilskog lanca u Njemačkoj

Ilustracija (REUTERS/Christian Mang)

Ilustracija (REUTERS/Christian Mang)

Foto: - / REUTERS

Na području cijele Njemačke se s ovim pedofilskim lancem povezuje 207 osumnjičenih.
Njemačka policija, u sklopu operacije diljem zemlje, čija je meta bio pedofilski lanac, kod 50 osumnjičenih zaplijenila je oko 2000 pametnih telefona, osobnih računala i drugih predmeta, priopćilo je državno odvjetništvo u Koelnu.

Akcija je bila usmjerena na 48 muškaraca i dvije žene koji su preko jednog internetskog sustava za komunikaciju razmjenjivali materijal s dječjom pornografijom, rekao je Michael Esser, voditelj odjela policije koji se bavi ovim slučajem.

Pedofilski lanac je nazvan po gradiću Bergisch Gladbachu pokraj Koelna, odakle dolazi prvi osumnjičeni u ovom slučaju.

Korištene su sve tehničke i pravne mogućnosti kako bi se došlo do identiteta osumnjičenih i zaštitile žrtve, rekao je Esser.

Niti jedna od osoba kod koje je provedena premetačina zasad nije privedena jer se ne može dokazati izravna umiješanost u seksualno zlostavljanje djece i maloljetnika.

Na području cijele Njemačke se s ovim pedofilskim lancem povezuje 207 osumnjičenih.

U akciji je sudjelovalo više od 1000 policajaca, među kojima su bili i pripadnici specijalnih snaga.

Velik broj policajaca, kako je objašnjeno na konferenciji za novinare, bio je potreban kako bi se brzom akcijom oduzela mogućnost uništavanja dokaznog materijala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!