16:04 / 01.01.2021.

Autor: V.G./Hina

Policijski sat se od subote pomiče na 18 sati u dijelu Francuske

Foto: REUTERS/Charles Platiau

Foto: REUTERS/Charles Platiau

Foto: - / REUTERS

Policijski sat od 20.00 do 6.00 sati uveden je u Francuskoj 15. prosinca kada je ukinuta karantena.
Policijski sat se od subote pomiče s 20 na 18 sati u petnaest departmana na istoku Francuske u okviru borbe s epidemijom covida-19, rekao je u petak glasnogovornik vlade Gabriel Attal.

➡️ Slovenija: 1752 novozaražena i 32 umrla, od ponedjeljka masovno testiranje
➡️ BioNTech upozorava na moguće praznine u opskrbi cjepivima protiv bolesti COVID-19
➡️ Sve o koronavirusu


-
Virus i dalje kola Francuskom (...) različito na pojedinim teritorijima, rekao je Gabriel Attal za mrežu TF1, dodajući da će se popis departmana obuhvaćenih tom mjerom preispitati za tjedan dana.

- Ako se situacija pogorša na nekim područjima, donijet ćemo odluke koje budu nužne, dodao je, odgovarajući na pitanje o mogućnosti ponovnog uvođenja karantene.

Policijski sat od 20.00 do 6.00 sati uveden je u Francuskoj 15. prosinca kada je ukinuta karantena.

Covid-19 je dosad pokosio 64.632 ljudi u Francuskoj, a u četvrtak je prijavljeno gotovo 20.000 novozaraženih u zemlji u jednom danu, što je daleko od vladina plana da smanji broj na 5000 slučajeva na dan.

U tom smislu, vladin glasnogovornik je potvrdio da se kulturne ustanove - kazališta, kina i drugo - neće otvoriti 7. siječnja kao što je bilo planirano.

Departmani u kojima će policijski sat počinjati ranije jesu Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Ardennes, Doubs, Jura, Marne, Haute-Marne, Meruthe-et-Moselle, Meuse, Haute-Saone, Vosges, Teritorij Belforta, Moselle, Nievre i Saone-et-Loire.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!