12:52 / 08.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Poljska je kupila više od 60 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa

Foto: Ilustracija, Pixabay

Foto: Ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Poljska je kupila više od 60 milijuna doza cjepiva protiv COVID-a od šest proizvođača.
Poljska je kupila više od 60 milijuna doza cjepiva protiv COVID-a od šest proizvođača, izjavio je premijer u utorak, dok se zemlja priprema za cijepljenje početkom sljedeće godine.

➡️ Devedesetogodišnjakinja iz Sjeverne Irske prva na svijetu primila cjepivo protiv koronavirusa
➡️ Abu Dabi traži volontere za ispitivanje ruskog cjepiva protiv Covida-19

Poljska namjerava cijepiti cjelokupno odraslo stanovništvo, oko 30 milijuna ljudi, i uspostavit će diljem zemlje oko 8000 punktova gdje će se provoditi cijepljenje. To je jedan od najvećih logističkih izazova s kojim je zdravstveni sustav ikada bio suočen.

- Mi smo osigurani i sada je vrijeme za veliki izazov, a to je provedba nacionalnog programam cijepljenja protiv bolesti COVID-19, objavio je premijer Mateusz Morawiecki na Facebooku.

Njegov savjetnik Michal Dworczyk rekao je na tiskovnoj konferenciji da je vlada dosad dobila dovoljno prijava za uspostavu punktova cijepljenja kako bi se omogućilo da se tjedno cijepi 180.000 ljudi.

Međutim vlada bi mogla imati problema s uvjeravanjem ljudi da se cijepe. Zadnje istraživanje CBOS-a pokazalo je da se gotovo polovina Poljaka ne namjerava cijepiti.

Poljska, koja ima 38 milijuna stanovnika, do utorka je zabilježila 1.076.180 slučajeva koronavirusa i 20.592 umrlih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!