Pomoćnik redatelja koji je Baldwinu dao pištolj "šokiran i žalostan"

02.11.2021.

10:21

Autor: HRT/Hina/Reuters

Halyna Hutchins

Halyna Hutchins

Foto: Kevin Mohatt / REUTERS

Pomoćnik redatelja koji je glumcu Alecu Baldwinu dao u ruku pištolj s pravim metkom, kojim je ubijena snimateljica Halyna Hutchins, jučer je prvi put nakon tragedije komentirao nemili događaj. U izjavi za New York Post, Dave Halls se nije osvrnuo na pojedinosti incidenta koji se prošli mjesec dogodio na snimanju u Novom Meksiku, no kazao je da je "šokiran i žalostan" zbog prijateljičine pogibije.

- Halyna Hutchins nije bila samo jedna od najtalentiranijih osoba s kojima sam surađivao, ona mi je bila i prijateljica. Šokiran sam i tužan zbog njezine smrti. Nadam se da će ova tragedija potaknuti industriju na ponovnu procjenu svojih vrijednosti i praksi kako bi se zajamčilo da više nitko ne nastrada, rekao je Dave Halls.

O Hallsovoj ulozi u nesreći 21. listopada na snimanju filma u Novom Meksiku spekulira se otkako je istražiteljima rekao da je trebao provjeriti oružje, no da to nije učinio.

Baldwin je pucao iz pištolja na snimanju vesterna, ubivši pritom direktoricu fotografije Halynu Hutchins i ranivši redatelja. Pogođeni su iz pištolja sa startnim streljivom koja se koristi u filmskoj industriji.

Hutchins (42) je s mjesta nesreće evakuirana helikopterom u obližnju bolnicu gdje su liječnici proglasili njezinu smrt. Ekipa je radila na snimanju filma "Rust".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!