08:07 / 07.01.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Pompeo poručio da je nasilje nedopustivo, Bozkir zabrinut za demokraciju

Foto: arhivska fotografija, XINHUA/PIXSELL

Foto: arhivska fotografija, XINHUA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Američki državni tajnik Mike Pompeo osudio je nasilje Trumpovih pristaša koji su upali u Capitol u Washingtonu prosvjedujući protiv pobjede demokrata Joea Bidena na predsjedničkim izborima.
Američki državni tajnik Mike Pompeo, vjeran suradnik republikanskog predsjednika, osudio je u srijedu nasilje Trumpovih pristaša koji su upali u Capitol u Washingtonu prosvjedujući protiv pobjede demokrata Joea Bidena na predsjedničkim izborima, a predsjednik UN-ove Opće skupštine Volkan Bozkir rekao je da je "veoma zabrinut" zbog "prekida demokratskog procesa u zemlji koja je domaćin Ujedinjenih naroda".

➡️ Bush osudio nerede: Ovako se osporavaju rezultati izbora u banana republici
➡️ Američki Senat nastavio sjednicu na kojoj treba potvrditi Bidenovu pobjedu
➡️ Senat nastavio s radom, nekoliko sati nakon nasilja Trumpovih pristaša

- Putovao sam u mnoge zemlje i uvijek sam se zauzimao za pravo svakog čovjeka da mirno prosvjeduje za svoja uvjerenja i za svoje interese, napisao je državni tajnik Mike Pompeo na Twitteru.

- No nasilje, ugrožavanje sigurnosti drugih ljudi, pa i onih koji su zaduženi za sigurnost svih nas, nedopustivo je i kod nas i u inozemstvu, istaknuo je.

Predsjednik UN-ove Opće skupštine Volkan Bozkir rekao je u srijedu u poruci na istoj društvenoj mreži da je "veoma zabrinut" zbog "prekida demokratskog procesa u zemlji koja je domaćin UN-a".

Zabrinut sam i zbog "nasilja u Kongresu u Washingtonu", istaknuo je bivši turski ministar. U drugoj poruci na Twitteru koju je objavio njegov tiskovni ured, Volkan Bozkir kaže da je "tužan" zbog događaja u američkome glavnom gradu.

- Vjerujem da će mir i poštovanje demokratskog procesa prevagnuti u našoj zemlji domaćinu u ovom kritičnom trenutku, dodao je.

U srijedu kasno poslijepodne UN-ov glavni tajnik Antonio Guterres još nije reagirao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter,Instagram i YouTube!