Ponovno evakuirane škole u Crnoj Gori

23.12.2022.

13:09

Autor: HINA/HRT/A.S.

Osnovne škole su evakuirane zbog dojave o bombi

Osnovne škole su evakuirane zbog dojave o bombi

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Osnovne škole u Crnoj Gori ponovno su evakuirane zbog dojave da su u većem broju tih obrazovnih institucija postavljene bombe.

Crnogorska policija priopćila je da je dojava o postavljenim bombama stigla na e-mail adrese 19 škola u Podgorici, Beranama, Bijelo Polju, Budvi, Herceg Novom i Nikšiću.

Uprava policije poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila nastavno osoblje i učenike. Radit će se na identifikaciji mail adrese s koje su stigle prijetnje, priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Crnogorski mediji objavili su da se u jednoj od dojava navodi da je na školskom terenu podmetnuto je mnogo bombi.

- Uvijek sam sanjao o osveti. Mi ćemo se osvetiti. Doći ćemo u školu, sve ćemo pobiti, nitko neće ostati živ. Sve će prokrvariti. Pokažite svima naš tekst, želimo da svi znaju naše razloge, vodila nas je mržnja od rođenja, pod nama je gorjela zemlja. Neko gradi, ljudi poput nas sve pretvaraju u pepeo, piše između ostalog, u prijetnji koju je primila jedna osnovna škola u Podgorici.

Prije dva tjedna crnogorsko ministarstvo prosvjete naložilo je obustavu nastave u školama, nakon što je na mailove 93 crnogorske škole stigao prijeteći mail o postavljenim bombama.

Crnogorska polcija kasnije je priopćila da da je, uz pomoć kolega iz Češke, došla do informacija da je prijeteće poruke slao maloljetnik iz te države. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!