14:32 / 02.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Ponovno raste broj zaraženih u BiH; gospodarstvo teško pogođeno

Ilustracija (Armin Durgut/PIXSELL)

Ilustracija (Armin Durgut/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U zadnja 24 sata u BiH je novozaraženo koronavirusuom 283 ljudi, a sedam je preminulo.
U zadnja 24 sata u BiH je novozaraženo koronavirusuom 283 ljudi, što predstavlja porast drugi dan zaredom, a sedam osoba je preminulo, objavile su vlasti, koje nemaju odgovore na brojna ekonomska i socijalna iskušenja, te otkaze zaposlenima.

- Koronavirus - nove informacije    

Po podacima entitetskih zdravstvenih ustanova, u zadnja 24 sata na području Federacije BiH provedena su 1473 testiranja uzoraka, od kojih je 238 bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svih deset županija osim Bosansko-podrinjske sa sjedištem u Goraždu na istoku zemlje.

U Brčko distriktu potvrđena je zaraza kod dvije osobe, a u Republici Srpskoj je 43 novih slučajeva od 543 testirana uzorka.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su četiri nova smrtna ishoda, te još tri na području Republike Srpske.

Od početka epidemije koronavirusa u BiH je zaraženo 20.517 osoba, oporavilo se 13.626, a preminulo je 627 osoba.

Koronavirus snažo pogađa gospodarstvo. Tvrtka za proizvodnju obuće Intral iz Tuzle, obustavila je rad i dala je otkaz 300 radnika.

Zbog kašnjenja s provedbom mjera potpore gospodarstvu, vladu Federacije BiH kritizirali su predstavnici oporbenih stranaka. SDP BiH je predložio donošenje novoga korona 2 zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, no vlasti dvoje treba li donositi takve mjere i hoće li biti dovoljno novaca za nihovo ispunjavanje.

Istodobno oporbene stranke tvrde kako nisu u praksi provedene niti mjere iz prvog korona zakona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!