22:15 / 16.07.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Poplave u više općina u sjevernom i središnjem dijelu BiH

Poplave u BiH

Poplave u BiH

Foto: Armin Durgut / PIXSELL

Snažna kiša koja je dio vala što je zahvatio više zemalja zapadne Europe izazvala je u ranim večernjim satima poplave manjih razmjera u više općina u sjevernom i središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, a meteorolozi upozoravaju na opasnosti od bujičnih poplava.

Najteže je stanje u Modričima gdje je zbog obilne kiše blokirano više prometnica. Mještani prema izvještajima lokalnih medija strahuju da se voda ne izlije u dvorišta i kuće.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske pozvalo je stanovništvo da zaštite imovinu zbog mogućih bujičnih potoka i klizišta budući se predviđa kako bi kiše mogla padati tri dana.

Uslijed slijevanja oborinskih voda u Zavidovićima je došlo do otežanog odvijanja prometa u središtu grada, dok je na području Žepča zbog plavljenja podvožnjaka obustavljen promet.

U Vitezu je došlo do izlijevanja rijeke Kruščice, a za sada nema informacija o ugroženim objektima i stanovništvu.

Meteorolozi u Federaciji BiH upozoravaju građane na opasnost od bujičnih poplava, no navode kako se ne očekuju poplave katastrofalnih razmjera kakve su bile 2014. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!