10:09 / 04.09.2020.

Autor: Hina/HRT

Portlandska policija ubila osumnjičenika za ubojstvo Trumpovog pristaše

REUTERS/Caitlin Ochs

REUTERS/Caitlin Ochs

Foto: - / REUTERS

Anonimni izvor rekao je za agenciju AP kako je Reinoehl izvadio pištolj prilikom susreta s policijom, nakon čega su ga policajci ubili.
Policija je usmrtila muškarca osumnjičenog za ubojstvo pristaše Donalda Trumpa vatrenim oružjem prošloga vikenda tijekom nereda u Oregonu, rekli su dužnosnici a prenosi BBC.

Michaela Reinoehla
(48) policija je sumnjičila za ubojstvo pristaše predsjednika Trumpa tijekom sukoba predsjednikovih pristaša s onima pokreta Black Lives Matter u Portlandu.

Reinoehl je rekao da je postupao u samoobrani kada je usmrtio Aarona Danielsona, člana desne skupine Patriot Prayer. Za sada je nejasno zašto su policajci ubili Reinoehla.

Bio je raspisan nalog za njegovo uhićenje, a policija ga je pronašla u četvrtak.
Anonimni izvor rekao je za agenciju AP kako je Reinoehl izvadio pištolj prilikom susreta s policijom, nakon čega su ga policajci ubili.

Jedan je dužnosnik rekao za New York Times da je osumnjičenik za ubojstvo, za kojega nisu mogli potvrditi da je Reinoehl, izašao iz stana i ušao u vozilo.

- Dok su ga pokušavali privesti došlo je do pucnjave - rekao je pukovnik Ray Brady za New York Times.

Članovi i pristaše pokreta Black Lives Matter (Crni životi vrijede) prosvjeduju, često nasilno, od ubojstva Georgea Floyda u svibnju, a događaju se i sukobi s desnim skupinama.

Reinoehl, koji je redovito prosvjedovao, kazao je za Vice News kako je mislio da će Danielson ubosti njega i prijatelja.

- Nisam imao izbora. Mislim, imao sam izbora. Mogao sam sjediti i gledati ih kako ubijaju mog prijatelja druge boje kože, što nisam mogao napraviti - rekao je.

U četvrtak se predsjednik Donald Trump osvrnuo na ubojstvo Danielsona.

- Zašto portlandska policija ne uhiti hladnokrvnog ubojicu Aarona 'Jay' Danielsona. Radite svoj posao, radite ga brzo - objavio je na Twitteru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!