18:20 / 05.10.2018.

Autor: HRT

Posljednji dan predizborne kampanje u BiH uoči izbora u nedjelju

-

-

Foto: - / -

U Bosni i Hercegovini traje posljednji dan predizborne kampanje uoči Općih izbora koji će se održati u nedjelju.
U Bosni i Hercegovini traje posljednji dan predizborne kampanje uoči Općih izbora koji će se održati u nedjelju. 

Milorad Dodik otvarajući novu bolnicu u Sarajevu imenom "Srbija" poručio je građanima toga grada da bi on osobno volio da što dulje gledaju taj objekat iz daljine. Zaključio je da je osuđeni zločinac Radovan Karadžić svojim naporima zaslužio mjesto među zaslužnim građanima države. Na skup, iako je pozvan ipak nije došao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Željko Komšić, koji je odlaskom iz socijaldemokrata izgubio dio svoje izborne baze, danas je izrazio zabrinutost za građane zemlje koji ne pripadaju srpskom odnosno hrvatskom narodu.

Kandidat Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, koji je posljednjih nekoliko dana relativno mirno provodio svoju kampanju, u zadnjim izjavama ponavlja - ako SDA dobije 350.000 glasova, Bosnu i Hercegovinu očekuje gospodarski napredak kakav do sada nije viđen na ovim prostorima. No mora se priznati, za razliku od svojih kolega iz stranke, gradnju Pelješkog mosta više ne smatra najvećim problemom u odnosima s Hrvatskom.

Količina nepravilnosti i prekršaja izbornih pravila na ovim izborima gotovo je nemjerljiva, baš kao i iznosi kazni koje se tek trebaju naplatiti. No ono što je važno jeste pitanje koje je bez odgovora: Kakva će biti izlaznost na sutrašnjim izborima,  posebno među mladima, koji su odavno izgubili volju za životom u zemlji u kojoj gospodarstvo stagnira, a političari jedino dobro žive.

Hrvatski član Predsjedništva i kandidat za tu dužnost u idućem mandatu Dragan Čović u intervjuu za HRT istaknuo je da bi BiH već imala status kandidata za članstvo u EU i aktivan akcijski plan za NATO, da je promijenjen izborni zakon. Kaže da očekuje pobjedu te da bi majorizacija hrvatskog naroda izazvala krizu i udaljila BiH od euroatlantskih integracija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!