08:08 / 04.09.2020.

Autor: Hina/HRT

Potraga za posadom teretnog broda nakon nesreće kod Japana

Japan Coast Guard/Handout via REUTERS

Japan Coast Guard/Handout via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Japanska obalna straža priopćila je da se brodu Gulf Livestock 1, teškome 11.947 tona, pokvario motor prije nego što su ga svladali valovi te je potonuo.
Čovjek u nesvijesti, koji je poslije umro, i neutvrđen broj uginule stoke pronađeni su u moru i trebaju biti prevezeni na obalu. Istodobno, nastavlja se potraga za posadom i stokom iz teretnog broda koji se prevrnuo pokraj japanske obale.

Čovjek je pronađen u oceanu kako pluta licem prema dolje, objavila je japanska obalna straža u petak. Poslije je preminuo. Bio je član posade teretnog broda na kojemu su bila 43 člana posade i oko 5800 grla stoke. Brod se zbog jakih valova prouzročenih tajfunom prevrnuo blizu jugozapadne obale  Japana.

- Japanska obalna straža priopćila je da se brodu Gulf Livestock 1, teškome 11.947 tona, pokvario motor prije nego što su ga svladali valovi te je potonuo, rekao je Sareno Edvardo s Filipina, spašen u srijedu, pripadnicima obalne straže.

- Svim članovima posade, među kojima je bilo 39 Filipinaca, 2 Australca i 2 Novozelanđana, rečeno je da stave pojaseve za spašavanje kad se brod prevrne, rekao je Edvardo.

Japanska mornarica i obalna straža tragaju za brodom i 41 članom posade.
Obalna straža primila je poziv u pomoć u srijedu rano ujutro, kad se brod nalazio 185 kilometara zapadno od otoka Amami Oshima. Jaka kiša i olujni vjetar, koje je donio tajfun Maysak, otežavaju potragu, rekli su dužnosnici meteoroloških službi.

Teretni brod otplovio je iz Napiera 14. kolovoza i trebao je u petak stići u Tangshan u Kini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!