Potres 6,3 u Panami, nema dojave o žrtvama

05.04.2023.

07:51

Autor: HRT/D.M./Hina

Potres u Panami

Potres u Panami

Foto: EMSC / Twitter

Potres magnitude 6,3 dogodio se u utorak navečer u Tihom oceanu blizu Paname, priopćio je Američki geofizički institut USGS, a panamska civilna zaštita rekla je da zasad nema informacija o žrtvama i o šteti.

Potres kojega je epicentar bio oko 80 km od panamske obale, na dubini od 13 km, kako navodi USGS, osjetio se u velikom dijelu zemlje, pa i u glavnom gradu koji je oko 350 km udaljen od epicentra. Panamska civilna zaštita (Sinaproc) je objavila da je potres bio magnitude 6,7 i da se dogodio u 17.18 sati po mjesnom vremenu (srijeda u 00.18 sati po srednjoeuropskom).

Potres nije prouzročio cunami, priopćio je pak Centar za uzbunjivanje na cunami u Pacifiku, sa sjedištem u Honoluluu, u američkoj državi Havajima. Zasad nema dojave o šteti zbog potresa", dodao je Sinaproc na Twitteru, rekavši da "Nacionalno središte za hitne operacije nastavlja praćenje i nadzor". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!