08:53 / 03.11.2021.

Autor: EMSC

Potres jačine 3,9 s epicentrom kod Kragujevca

Potres, ilustracija

Potres, ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Potres magnitude 3,9 po Richteru noćas 25 minuta nakon ponoći pogodio je Srbiju. Epicentar je bio 102 kilometra jugoistočno od Beograda, oko 10 km od grada Kragujevca, na dubini od 5 kilometara. Intenzitet u epicentru bio je V.-VI. stupnja Mercalijeve ljestvice, objavio je srbijanski Republički  seizmološki zavod. 

Kako navodi državni seizmološki zavod, potres takvog intenziteta može izazvati manja oštećenja na objektima u epicentralnom području. Nema službenih informacija o mogućoj šteti.  


Potres je probudio i uznemirio stanovnike u okolici Kragujevca, a osjetio se širom Srbije. Prema izjavama svjedoka, u vrijeme potresa začula se snažna tutnjava i u trešnji su padale stvari s polica, pomicao se namještaj.


Radiotelevizija Srbije prenosi izjavu direktora Republičkog seizmološkog zavoda Branko Dragičevića, o naknadnom slabijem potresu, magnitude 2 koji su oko 5 sati jutros osjetili samo seizmološki instrumenti.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!