Snažan potres pogodio Ekvador, ima poginulih

18.03.2023.

Zadnja izmjena 23:35

Autor: HRT/Hina

Posljedice potresa

Posljedice potresa

Foto: Rafa Idrovo Espinoza / REUTERS

Potres magnitude 6,8 po Richteru pogodio je otočko područje Ekvadora. Najmanje 12 osoba je poginulo, prenose mediji, CNN te portal Primicias. Epicentar potresa bio je u gradu Balao, navodi CNN.

Ured predsjednika države objavio je da je 11 osoba poginulo u pokrajini El Oro, a jedna u pokrajini Azuay.

Potres, koji je izazvao materijalnu štetu, osjetio se i na sjeveru Perua.

Ministarstvo za izvanredna stanja objavilo je da se u gradu Cuenci urušilo pročelje i palo na automobil u kojemu je jedna osoba poginula.

U Machali je prijavljeno urušavanje nekih kuća, pa su vatrogasci krenuli u potragu i spašavanje ljudi zarobljenih ispod ruševina.

Nije oglašena uzbuna za tsunami u regiji, objavila je Nacionalna meteorološka služba Sjedinjenih Država.

Ekvadorska državna naftna kompanija Petroecuador kazala je da nije bilo izvješća o šteti na postrojenjima te da se radnje odvijaju normalnim tijekom, prenosi Reuters.

Ekvador leži na pacifičkom vatrenom prstenu, a 16. travnja komemorirat će žrtve potresa iz 2016. magnitude 7,8 u kojem je poginulo 600 osoba te su cijele četvrti bile izbrisane, podsjeća španjolski dnevni list El Pais.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!