Potres u parlamentu Lihtenštajna za vrijeme rasprave o osiguranju od potresa

01.09.2022.

22:29

Autor: Hina/HRT/V.G.

Potres u parlamentu Lihtenštajna

Potres u parlamentu Lihtenštajna

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Potres magnitude 3,9 stupnjeva po Richteru osjetio se u Lihtenštajnskom parlamentu usred debate o potrebi uvođenja obveznog osiguranja od potresa, piše Euronews.


Videozapis koji je objavio Langtag, parlament Lihtenštajna, pokazuje kako su zastupnici osjetili dva podrhtavanja tla u roku od nekoliko sekundi.

Na prvo podrhtavanje se zastupnica za govornicom Bettina Petzold-Maehr nasmijala, dok je nakon drugog jačeg podrhtavanja predsjednik parlamenta Albert Frick privremeno prekinuo sjednicu i evakuirao zastupnike.

Policija Lihtenštajna objavila je kako je primila "veliku količinu poziva zabrinutih građana", ali za sada se čini kako nema ozlijeđenih ljudi niti oštećene imovine.

Prvi je potres iznosio 2,4 stupnja po Richteru, a drugi 3,9 stupnjeva.

Epicentar potresa je prema Europsko-mediteranskom seizmološkom centru 19 kilometara južno od austrijskog grada Dornbirnu, a osjetio se i u dijelovima Švicarske te u južnim njemačkim državama Bavarskoj i Baden-Wuerttembergu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!