09:38 / 03.11.2020.

Autor: I.Z./Hina

Potres u Turskoj: Broj žrtava porastao na 100

Foto: Kemal Aslan/REUTERS

Foto: Kemal Aslan/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Potres koji se dogodio u petak bio je magnitude 6,6, a nakon njega je zabilježeno još 1400 slabijih podrhtavanja tla.
Broj poginulih u potresu u Egejskom moru porastao je na 100, s time da je 98 osoba izgubilo život u Izmiru, gradu na zapadu Turske, danas su priopćile vlasti. ➡️ Čudo u Turskoj: Spašene dvije djevojčice ➡️ Raste broj žrtava potresa u Turskoj, sve manje nade u potrazi za preživjelima ➡️ Nema smrtno stradalih Hrvata u potresima u Turskoj i Grčkoj ➡️ Raste broj stradalih u snažnom potresu na zapadu Turske

- Na grčkom otoku Samosu poginulo je dvoje tinejdžera u potresu koji je pogodio Tursku i Grčku u petak, rekle su vlasti.

Bio je to najsmrtonosniji potres koji je pogodio Tursku u gotovo deset godina.

- U Izmiru su ozlijeđene 994 osobe, od kojih je 147 u bolnici, priopćila je danas turska agencija za izvanredna stanja AFAD, dodavši da spasioci i dalje pretražuju pet zgrada u nadi da će pronaći preživjele.

- Više od 3500 šatora i 13.000 kreveta na raspolaganju je preživjelima kao privremeno utočište, dok pomoć pruža 8000 osoba i 25 potražnih pasa, rekla je agencija.

Turskom prolaze rasjedi te je sklona potresima. Više od 500 ljudi izgubilo je život u potresu 2011. godine, u gradu Vanu na istoku zemlje, dok je jedan drugi potres ove godine ubio 41 osobu u istočnoj provinciji Elazig. Godine 1999. na sjeverozapadu Turske u dva snažna potresa poginulo je 18.000 ljudi.

AFAD je priopćio da je potres koji se dogodio u petak bio magnitude 6,6 te da je nakon njega zabilježeno još 1400 slabijih podrhtavanja tla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!