18:38 / 24.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Potvrđena pobjeda Joea Bidena u Pennsylvaniji

Foto: REUTERS/Tom Brenner/File Photo

Foto: REUTERS/Tom Brenner/File Photo

Foto: - / REUTERS

Pobjeda Joea Bidena u saveznoj državi u Pennsylvaniji službeno je potvrđena, što je novi udarac za dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa.
Pobjeda Joea Bidena u saveznoj državi u Pennsylvaniji službeno je potvrđena, što je novi udarac za dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa nakon jučerašnje potvrde da je njegov demokratski protivnik pobijedio i u Michigenu.

➡️ Ključna agencija dala zeleno svjetlo Bidenu, Trump se ipak povlači?   

Dužnosnica za izborni proces u Pennsylvaniji Kathryn Boockvar "danas je potvrdila rezultate", tvitao je Tom Wolf, demokratski guverner te države.
Precizirao je da je potpisao certifikat kojim se potvrđuje pobjeda Joea Bidena i izabrane potpredsjednice Kamale Harris u toj državi na sjeveroistoku zemlje koja daje 20 elektora.

Izborno povjerenstvo Michigana potvrdilo je rezultate američkih predsjedničkih izbora, održanih 3. studenoga, prema kojima je u toj državi pobijedio demokrat Biden.

Elektori iz svih saveznih država trebaju se 14. prosinca sastati na izbornom kolegiju i formalno potvrditi novog predsjednika. Biden je na izborima osvojio 306 glasova elektora, što je 36 više od potrebnog praga od 270 elektora.

Dok većina republikanaca ili podupire Trumpove napore na osporavanju izbornih rezultata ili ostaje tiha, sve je veći broj onih republikanaca koji ga pozivaju da prizna rezultat i pomogne prebacivanje ovlasti na Bidenovu administraciju.

Trump je ovlastio ključnu saveznu agenciju da počne raditi s prijelaznim timom izabranog predsjednika Bidena, iako i dalje kani nastaviti svoju borbu za promjenu izbornih rezultata.

Američka savezna država Georgia počet će ponovno prebrojavati glasove, odgovarajući na zahtjev kampanje Donalda Trumpa, objavio je državni dužnosnik Georgije zadužen za nadgledanje izbora. Novo prebrojavanje, za koje se ne očekuje da će izmijeniti potvrđene izborne rezultate po kojima je Joe Biden dobio izbore, završit će do ponoći 2. prosinca, objavio je Gabriel Sterling.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!