Potvrđeni prvi slučajevi omikrona u Crnoj Gori

16.12.2021.

19:06

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Crnogorski epidemiolozi potvrdili su u četvrtak prvih pet slučajeva zaraze omikron varijantom koronavirusa u Crnoj Gori.- Crna Gora tako se pridružila popisu država u kojima je registrirana ova visoko zarazna varijanta. Epidemiološke službe prate i provode identifikaciju visokorizičnih kontakata zaraženih osoba, priopćeno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje te je istaknuto da su sve osobe kod kojih je potvrđen omikron dobrog općeg zdravstvenog stanja, s blagim simptomima.

Prva sumnja na pojavu omikron varijante u Crnoj Gori javila se početkom prosinca u obitelji čiji je član doputovao iz Južnoafričke Republike.

U Crnoj Gori posljednjih tjedana pada broj zaraženih, ali su na snazi i dalje epidemiološke mjere koje predviđaju obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru. Za ulazak u ugostiteljske objekte, teretane i igraonice obavezne su covid potvrde.

Također, zdravstvene vlasti zabranile su održavanje dočeka Nove godine na trgovima kako bi spriječile dalje širenje koronavirusa.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!