00:22 / 19.10.2020.

Autor: HRT

Prag: eskalirali prosvjedi protiv strožih mjera

Foto: REUTERS/David W Cerny

Foto: REUTERS/David W Cerny

Foto: - / REUTERS

Češka policija upotrijebila je suzavac i vodeni top kako bi rastjerala stotine prosvjednika.
Češka policija upotrijebila je suzavac i vodeni top kako bi rastjerala stotine građana koji su prosvjedovali protiv ograničenja nametnutih zbog pandemije izazvane koronavirusom. Euronews izvještava da su prosvjednici napali policiju nakon nedjeljnog skupa u Pragu.

Najmanje je 20 osoba ozlijeđeno u sukobima koji su izbili nakon što se nekoliko tisuća ljudi, uključujući ljubitelje nogometa i hokeja na ledu, okupilo na Starom gradskom trgu kako bi osudili ograničenja koja uključuju zabranu sportskih natjecanja te zatvaranje barova i restorana.


Foto: REUTERS/David W Cerny

Dopušteno je javno okupljanje najviše šestero ljudi, ali do 500 ljudi smije prosvjedovati ako su podijeljeni u skupine od 20 osoba i svi nose maske za lice.

Mnogi prosvjednici nisu imali maske za lice. Nakon upozorenja policije da je broj okupljenih premašio 500, organizatori su prekinuli skup.


Foto: REUTERS/David W Cerny

No neki prosvjednici ostali su na trgu, bacajući baklje, pivske boce, kamenje i druge predmete na policiju.

Češka se posljednjih tjedana suočava s rekordnim porastom broja slučajeva zaraze koronavirusom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!