22:22 / 07.03.2021.

Autor: Hina

Kraljica Elizabeta II.: Vrijeme iskušenja

Kraljica Elizabeta II.

Kraljica Elizabeta II.

Foto: Steve Parsons/PA Images / PIXSELL

Britanska kraljica Elizabeta II. naglasila je važnost nesebične predanosti i osjećaja dužnosti, nekoliko sati prije emitiranja u Sjedinjenim Državama jako očekivanog razgovora-priznanja princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle.


- Iako su prošlogodišnja iskustva diljem Commonwealtha bila raznolika, dirljivi primjer hrabrosti, odlučnosti, nesebične predanosti i osjećaja dužnosti potvrđeni su u svim dijelovima Commonwealtha, istaknula je kraljica Elizabeta II. u ranije snimljenom govoru koji je objavio BBC.

- Ovo vrijeme iskušenja za toliko ljudi pokazat će do koje mjere tijekom ostanka u kontaktu s drugima, uživamo u njihovoj solidarnosti i njihovoj duhovnoj podršci, dodala je Elizabeta II.

Ta poruka kojom se obilježava dan Commonwealtha objavljena je samo nekoliko sati prije emitiranja dugoočekivanog i navodno šokantnog razgovora princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle s Oprom Winfrey na američkom kanalu CBS u kojem vojvotkinja od Sussexa optužuje Buckinghamsku palaču za laži o odluci para da se udalji i ode živjeti u Kaliforniju, prema ulomcima razgovora.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!