10:56 / 14.06.2018.

Autor: M.M./HRT

Predsjednica: Hrvatska je predani saveznik

-

-

Foto: - / -

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravi u posjetu Bruxellesu tijekom kojeg se susrela s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravi u posjetu Bruxellesu tijekom kojeg se susrela s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Želim vam zahvaliti što ste za 2 posto povećali doprinos iz vašeg BDP-a. Nadam se da Hrvatska može učiniti i više, jer potrebno je da se svi naši saveznici drže onoga što smo se obvezali, rekao je Stoltenberg.

Istaknuo je da su razgovarali i o situaciji u jugoistočnoj Europi – to je važno za cijeli NATO i Europu. Cijenimo ulogu koju Hrvatska ima u pridonošenju stabilnosti u regiji.

Hrvatska predsjednica rekla je da je Hrvatska predana saveznica i želi raditi na transatlantskoj solidarnosti i podjeli odgovornosti. Iako je u Hrvatskoj recesija trajala dulje nego u drugim članicama NATO-a, prestali smo reducirati novac za obranu i okrenuli se povećanju ulaganja u nju - kažem ulaganja, a ne potrošnje, jer to je zalog za buduću sigurnost Hrvatske, regije i cijelog Saveza. Odlučni smo postići ulaganje od 2 posto BDP-a, ne samo zato što smo se na to obvezali, nego i zato što to jamči veću sigurnost naših građana, rekla je hrvatska pr

Predsjednica Grabar-Kitarović sastala se i s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!