21:19 / 27.09.2018.

Autor: P.F./HRT

Predsjednica: Hrvatska postala prepoznatljiva apsolutno svugdje

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović rekla je nakon višednevnog boravka u New Yorklu kako je zadovoljna mnogim bilateralnim susretima.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ocijenila je vrlo dobrim svoj višednevni boravak u New Yorku gdje je sudjelovala na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Moram reći da sam vrlo zadovoljna, Hrvatska je postala prepoznatljiva apsolutno svugdje i to ne samo zbog naših nogometaša nego i zbog puno drugih aspekata, rekla je Grabar-Kitarović novinarima i dodala kako je zadovoljna i mnogim bilateralnim susretima na kojima se razgovaralo o potpori hrvatskim kandidaturama za ECOSOC i Vijeće sigurnosti UN-a, o gospodarstvu, ulaganju i trgovini, kao i o miru, sigurnosti i stabilnosti u svijetu.

Grabar-Kitarović je sudjelovala i na sastanku o osnaživanju uloge žena u svijetu. Statistički je dokazano da kad su žene uključene u političke, ekonomske i druge procese, da i društva bolje napreduju, rekla je Predsjednica.

Hrvatska predsjednica će u petak u Washingtonu na institutu Brookings sudjelovati u razgovoru o temama aktualnim i iz newyorških sastanaka. Uz to, sudjelovat će i na zatvorenom skupu o ženama u društvu. Razgovarat ćemo u neformalnoj atmosferi kako bih im pružila potporu i ohrabrenje, te odgovorila na neka pitanja u vezi s tematikom jednakosti spolova u društvu, rekla je Grabar-Kitarović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!