21:05 / 09.03.2018.

Autor: D.M./HRT

Predsjednica odlazi na turneju po Južnoj Americi

Foto: Boris Scitar/Vecernjilist/PIXSELL

Foto: Boris Scitar/Vecernjilist/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica putuje u Južnu Ameriku. Ondje će boraviti do 20. ožujka. Posjetit će Argentinu, Čile i Brazil, dio u kojemu živi jedna od najbrojnijih hrvatskih zajednica.
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlazi na desetodnevnu turneju po Južnoj Americi.

Prva je postaja Argentina gdje će se sastati s predsjednikom  Mauricijom Macrijem i predstavnicima hrvatske zajednice. U Buenos Airesu proglasit će je počasnom građankom. Posjetit će hrvatsku zajednicu u Rosariju i Tucumánu, gdje će otvoriti hrvatski konzulat, a na tamošnjem sveučilištu bit će joj dodijeljen i počasni doktorat.

Nakon toga predsjednica putuje u Čile. U Santiagu će je primiti novoizabrani predsjednik Sebastian Piñera. Predsjednica će posjetiti i brojnu hrvatsku zajednicu u gradu na kraju svijeta - Punta Arenasu, a u Antofagasti na sjeveru Čilea predviđen je sastanak s gospodarstvenicima hrvatskog podrijetla.

U Brazilu će se, među ostalima, sastati i s guvernerom São Paula. To je prvi posjet hrvatskog predsjednika Južnoj Americi od 2005.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!