10:59 / 14.05.2018.

Autor: I.M./D.P./Hina

Predsjednica pozvala političare u BiH da izmijene izborni zakon

-

-

Foto: - / -

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas će se u Mostaru sastati s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu je Mostaru. U sklopu posjeta održat će predavanje na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru o temi ''Hrvatska potpora briselskom putu država jugoistočne Europe'', a nazočit će i dodjeli nagrade Večernjakov pečat.

Predsjednica je održala radni sastanak s rektorom mostarskog sveučilišta i gradonačelnikom Mostara. To je drugi posjet predsjednice u samo nekoliko mjeseci.

Jutros se u Mostaru sastalo predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora. Razgovaralo se o zajedničkom nastupu svih hrvatskih stranaka na predstojećim parlamentarnim izborima na svim razinama jer su očito propali napori oko postizanja dogovora o izmjenama izbornog zakona. O tome će predsjednica večeras razgovarati  s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.Grabar-Kitarović pozvala političare u BiH da izmijene izborni zakon

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je u Mostaru političare u BiH da postignu dogovor o izmjenama izbornog zakona, rekavši kako je to presudno za uspostavu stabilnih vlada koje bi zemlju trebale povesti u pregovore s Europskom unijom. "Treba iskoristiti svaki trenutak kako bi se pokušalo doći do izmjena izbornog zakona. Ukoliko to ne bude moguće, onda se doista nadam da će političari pokazati apsolutnu odgovornost za budućnost države i da će dogovoriti stabilnu vladu", rekla je Grabar-Kitarović novinarima.

Dodala je kako za BiH predstoji najvažnije razdoblje otvaranja pregovora s EU zbog čega treba imati stabilnu vlast kako bi upravljala državom za otvaranje i vođenje pregovora s EU. "Tu doista treba imati stabilnu vladu koji će provoditi reforme koje nisu uvijek popularne", rekla je Grabar-Kitarović nakon predavanja na mostarskom sveučilištu o potpori Hrvatske briselskom putu država jugoistočne Europe.

Predsjednica je na predavanju istaknula kako će se Hrvatska zauzimati za reforme u BiH koje će osigurati jednakopravan položaj hrvatskog naroda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!