18:54 / 14.03.2018.

Autor: M.M./Hina

Predsjednica u San Miguel de Tucumanu posjetila hrvatsku zajednicu

-

-

Foto: - / -

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je istaknutu hrvatsku zajednicu u gradu San Miguel de Tucuman, u argentinskoj pokrajini Tucuman.
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je istaknutu hrvatsku zajednicu u gradu San Miguel de Tucuman, u argentinskoj pokrajini Tucuman, objavio je Ured predsjednice.

Posljednjeg dana službenog posjeta Argentini, posjet gradu San Miguel de Tucuman predsjednica je započela posjetom školi "Instituto Republica de Croacia" i susretom s predstavnicima hrvatske zajednice.

Zajedništvo iseljene i domovinske Hrvatske čvrsta je veza koja nas je održavala i u najtežim godinama Domovinskog rata, kazala je predsjednica argentinskim Hrvatima te dodala kako su upravo oni oduvijek bili posebno privrženi svojoj domovini.

Za izniman i dugogodišnji doprinos u promicanju hrvatske baštine, jezika, kulture, obrazovanja, znanosti i sporta, jačanju gospodarske suradnje, te očuvanju hrvatskog identiteta u Argentini Grabar-Kitarović uručila je Povelju Republike Hrvatske školi "Instituto Republica de Croacia, kaže se u priopćenju.

Nakon susreta s predstavnicima hrvatske zajednice, predsjednica je posjetila nacionalni povijesni muzej "Casa Historica de Tucuman" te položila vijenac u čast kongresnicima koji su 1816. donijeli povijesnu Deklaraciju o neovisnosti Argentine.

Predsjednica se u San Miguel de Tucumanu susrela s guvernerom pokrajine Tucuman Juanom Luisom Manzurom, s kojim je razgovarala o unaprjeđenju hrvatsko-argentinskih odnosa i jačanju ekonomske suradnje koja još uvijek nije na odgovarajućoj razini.

U nastavku posjeta predsjednica će posjetiti počasni konzulat RH, a na Sveučilištu "San Pablo bit će joj dodijeljen počasni doktorat te će održati predavanje na temu hrvatske vanjske politike.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!