Predsjednica u Washingtonu: Želimo ravnopravan odnos

28.09.2018.

20:43

Autor: I.M./HRT

default error photo
U uglednom institutu Brookings na javnom je panelu govorila o odnosima Hrvatske sa SAD-om, ulozi na jugoistoku i u središnjoj Europi te Inicijativi triju mora.
Nakon New Yorka predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Washington. U uglednom institutu Brookings na javnom je panelu govorila o odnosima Hrvatske sa Sjedinjenim Državama, ulozi na jugoistoku i u središnjoj Europi te Inicijativi triju mora.

"Europska unija i Hrvatska najveći su partneri Sjedinjenih Država, no želimo ravnopravan odnos", rekla je predsjednica. Kada predsjednik Trump traži slobodnu i recipročnu trgovinu, mi tražimo isto. Tražimo da i Hrvatska bude poštovana i ima iste beneficije, kao što je zaključenje sporazuma o dvostrukom oporezivanju. Ono je, prema mojem mišljenju, samo tehnički problem koji može biti riješen vrlo brzo, na temelju sporazuma koji već imamo s drugim državama, izjavila je predsjednica.

Usput, Hrvatska je jedina država članica Europske unije i jedna od triju članica NATO-a koja nema taj sporazum sa SAD-om.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!