12:29 / 20.06.2018.

Autor: M.M./HRT

Predsjednik Vučić na sastanku sa Žigmanovom pozvao građane Srbije da poštuju hrvatsku zajednicu

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Aleksandar Vučić primio je predsjednika DSHV-a Tomislava Žigmanova. Razmotrili su realizaciju ključnih inicijativa i konkretnih projekata u području infrastrukture, kulture i obrazovanja.
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u povodu druge obljetnice potpisivanja Subotičke deklaracije o unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, primio je predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova.

Razmotrili su realizaciju ključnih inicijativa i konkretnih projekata u području infrastrukture, kulture i obrazovanja, koji će pridonijeti unaprjeđenju položaja hrvatske zajednice u Srbiji, priopćio je Demokratski savez Hrvata u Vojvodini. 

Žigmanov je rekao da su dvije trećine dogovorenih projekata realizirane, dok je realizacija ostalih u tijeku. Na sastanku je pozdravljeno i potpisivanje Memoranduma o osnivanju lektorata hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Novom Sadu.

Predsjednik Vučić rekao je da je ponosan što Srbija ispunjava obećano. Pozvao je građane Srbije da poštuju hrvatsku zajednicu, jer su oni ravnopravni građani naše zemlje s kojima smo živjeli i živjet ćemo u miru i slozi, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!