Predstavnici RH i BiH potpisali Plan vojne suradnje za 2021.

25.02.2021.

20:28

Autor: I.Z./Hina

default error photo

Pomoćnik ministra obrane Bosne i Hercegovine Zoran Šajinović i vojni izaslanik Republike Hrvatske u BiH brigadir Davor Kiralj potpisali su u danas Plan bilateralne vojne suradnje dviju država za 2021. godinu, priopćili su iz ministarstva obrane BiH. 

Prema potpisanom planu bilateralne vojne suradnje, u koji su uključene Oružane snage Bosne i Hercegovine i Oružane snage Republike Hrvatske, ove je godine planirano ukupno 27 zajedničkih aktivnosti u Hrvatskoj i 14 u Bosni i Hercegovini. Radi se o zajedničkim projektima vojnog školovanja i obuke, vježbi i vojnih natjecanja te zajedničkih susreta na visokoj i ekspertnoj razini.

Pomoćnik ministra obrane BiH i vojni izaslanik RH istaknuli su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom vojski i ministarstava obrane s ciljem daljeg razvoja dobrosusjedskih odnosa BiH i Hrvatske. Izrazili su uvjerenje da će se suradnja i dalje proširivati u duhu euroatlantskih integracija, na dobrobit obje zemlje, priopćeno je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!