Andrej Plenković i Gordan Grlić Radman posjetili Irpinj i Buču

08.05.2022.

16:51

Autor: HRT

Premijer Plenković posjetio Irpinj i Buču

Premijer Plenković posjetio Irpinj i Buču

Foto: Twitter / @AndrejPlenkovic

Premijer Andrej Plenković stigao je jutros u Kijev kako bi se sastao s ukrajinskim državnim vrhom. Nakon Kijeva premijer i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman - posjetili su Irpinj i Buču, mjesta u blizini glavnog ukrajinskog grada koja su poprišta ratnih zločina i gdje su brojni civilni objekti razoreni tijekom ruske agresije. Žalimo zbog svih nevinih žrtava i brojnih Ukrajinaca koji su morali napustiti svoje domove, objavio je premijer na Twitteru. 

Plenković je u Kijevu održao sastanke s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vlade Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom. Uz premijera je i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

U sklopu posjeta, u Kijev se vratila i hrvatska veleposlanica u Ukrajini - Anica Djamić - koja će nastaviti djelovati iz tog grada iz kojeg je otišla kad su počeli žestoki ruski napadi. Tim je povodom - premijer Plenković ispred zgrade veleposlanstva podignuo hrvatsku zastavu. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!