06:36 / 18.04.2018.

Autor: B.S./D.M./HRT

Preminula bivša prva dama SAD-a Barbara Bush

Foto: Twitter, @FoxNews

Foto: Twitter, @FoxNews

Foto: - / -

Barbara Bush bila je jedina žena koja je vidjela kako njezin suprug i sin prisežu na dužnost predsjednika SAD-a.
Bivša prva dama SAD-a Barbara Bush umrla je u utorak dobi od 92 godine, izvijestila je njezina obitelj. Barbara Bush bila je jedina žena koja je vidjela kako njezin suprug i sin prisežu na dužnost predsjednika SAD-a.

U braku s Georgom H. W. Bushom bila je 73 godine, a 93-godišnji bivši predsjednik koji je zbog bolesti teško pokretan proveo je sa suprugom posljednji dan njezina života držeći je za ruku u njihovu domu u Houstonu, kazao je predstojnik njegova ureda Jean Becker.  Dva dana uoči smrti gospođa Bush odbila je daljnje liječenje.

Bila je iznimno popularna prva dama čija su područja zanimanja bili pismenost i građanska prava. Američki mediji opisuju je kao snažnu ženu na čelu moćne američke dinastije, posvećenu obitelji, mudru i duhovitu, koja nije držala do glamura i površnosti.

Odlukom predsjednika Donalda Trumpa zastave na Bijeloj kući i svim državnim institucijama bit će na dan njezine sahrane spuštene na pola koplja, a priopćenja s biranim riječima o Barbari Bush osim predsjedničkog para Trump objavili su Barack Obama, Bill Clinton, Al Gore, Jimmy Carter te brojne osobe američke političke i javne scene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!