Preminula Olivia Newton-John

08.08.2022.

22:37

Autor: Dnevnik3/HRT

Olivia Newton-John

Olivia Newton-John

Foto: Gregorio Koji / Shutterstock

U 73. godini, na svom ranču u južnoj Kaliforniji, umrla je Olivia Newton-John, zvijezda mjuzikla Briljantin. 

- Glumica je "mirno umrla jutros na svom imanju u južnoj Kaliforniji okružena obitelji i prijateljima, rekao je John Easterling u priopćenju. Zadnjih 30 godina se liječila od raka dojke.

Lakirane kose, u kožnoj jakni, Olivia Newton-John postala je svjetski poznata ulogom u kultnoj glazbenoj komediji "Briljantin" u kojoj je s Johnom Travoltom izvela hit "You're the One That I Want".

U svojoj je karijeri snimila četrdesetak country i pop rock albuma - među kojima "Physical", koji je postigao golem uspjeh 1981. - i održala stotine koncerata diljem svijeta.

1992. prvi put se razboljela od raka dojke, koji se vratio 2013. i ponovno 2017. i tada je svu svoju energiju i ugled stavila u službu borbe protiv te bolesti.

- Olivia je bila simbol pobjede i nade u zadnjih 30 godina dijeleći svoje iskustvo o raku dojke, napisao je njezin suprug, dodajući da je osnovana zaklada s njezinim imenom koja će financirati istraživanja o liječenju raka ljekovitim biljem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!