10:00 / 17.09.2021.

Autor: HRT

Preminuo legendarni TV voditelj Minja Subota

Minja Subota

Minja Subota

Foto: Marko Mrkonjic / PIXSELL

Popularni televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u 83. godini, pišu srpski mediji.


Minja Subota u subotu je hitno prevezen u bolnicu, na odjel pulmologije, zbog bolesti s kojom se borio već dulje vrijeme.

Minja Subota bio je srpski skladatelj, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor popularne dječje TV serije „Muzički tobogan“ u kojoj su se natjecale brojne osnovne škole iz cijele Jugoslavije. Emisija se prikazivala 18 godina i rušila rekorde gledanosti.

Napisao je, među ostalim, brojne pjesme za djecu, kao što su "Razbole se lisica", "Išli smo u Afriku", "Slon lepotan Dondolan", „Deca su ukras sveta“, „Rekao sam brezi i topoli“ i brojne druge.

Često je bio član žirija u sklopu mnogobrojnih glazbenih događaja. Bavio se i dobrotvornim radom, a zbog svojeg predanog rada s djecom dobio je brojna priznanja. Objavio je i knjigu "Kako smo zabavljali Tita".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!