Pretres općine Stari Grad, osumnjičen načelnik, potpredsjednik stranke NES

09.05.2023.

11:56

Autor: Hina/HRT/A.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Armin Durgut / PIXSELL

Pripadnici policije su započeli pretrese više objekata, među kojima su i uredi načelnika općine Stari Grad u Sarajevu Ibrahima Hadžibajrića, kojeg se tereti za niz kaznenih djela u sklopu istrage koje vodi tužiteljstvo u BiH u suradnji s EUROPOL-om.

Hadžibajrića, koji je i potpredsjednik stranke Narodnog europskog saveza, koja je nedavno u zadnji trenutak uskratila potporu izboru nove Vlade u Federaciji BiH, osumnjičen je zbog korupcije s nekoliko zaposlenika općine.

- Pripadnici policije vrše pretrese na više lokacija u Županiji Sarajevo zbog kaznenih djela organizirani kriminal, zloporaba položaja, primanje i davanje dara, te pranje novca, rekla je glasnogovornica Tužiteljstva Županije Sarajevo Azra Bavčić.

Uz službene prostorije pretresaju se i objekti koje koristi obitelj Ibrahima Hadžibajrića, načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

Glasnogovornica Bavčić pojasnila je da se akcija pod nazivom 'Start' provodi po nalogu Suda BiH te Županijskog suda u Sarajevu i u suradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom tužitelja Sarajevskog i državnog Tužiteljstva BiH.

Za sada se ne znaju druge pojedinosti o ovom slučaju, a mediji u BiH navode kako su istražitelji dio podataka o nezakonitim aktivnostima dobili putem dešifriranja aplikacije Sky, koju su koristili kriminalni krugovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!