08:08 / 13.04.2020.

Autor: Hina

Princ William poručio: Britanija je najbolja u krizi

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Foto: - / REUTERS

Princ William uputio je poruku na dan kada je broj smrtnih slučajeva u Britaniji povezanih s bolesti COVID-19 premašio 10.000.
Britanski princ William poručio je jučer navečer iz svog ureda da je Britanija najbolja u trenucima krize, uputivši tako Britancima još jednu u nizu poruka kojima kraljevska obitelj nastoji ohrabriti naciju u vrijeme pandemije.

- U Europi ublažavanje restrikcija, u SAD-u najveće žarište 

Kraljica Elizabeta prošli se tjedan dva puta obratila svojim zemljacima, a i njezin sin princ Charles, koji je bio pozitivan na koronavirus, uputio je nekoliko video i audioporuka otkako se oporavio.

Princ William svoju je poruku uputio na dan kada je broj smrtnih slučajeva u Britaniji povezanih s bolesti COVID-19 premašio 10.000.

- Mislim da Britanija pokazuje najbolje lice kada je suočena s krizom, kazao je kraljičin unuk tijekom poziva i razgovora s lokalnom humanitarnom udrugom u sjevernoj Engleskoj koja vodi banku hrane i dostavlja obroke ljudima koji su u izolaciji.

- Svi se tada zbijemo i taj duh zajedništva daje nam poticaj više nego bilo što drugo, rekao je William tijekom poziva, objavio je njegov ured u Kensingtonskoj palači.

William, drugi po redu nasljednik britanskog trona, nakon oca Charlesa, postao je pokrovitelj nacionalne mreže humanitarnih institucija NET za 2020., objavila je palača.

Uspostavljen 2019., NET nastoji  s neprofitnim organizacijama koordinirati direktne javne donacije i njihovo pošteno i učinkovito distribuiranje. Na poziv NET-a za donacije vezano uz pandemiju, koji je princ William uputio u ožujku,  prikupljeni su do sada milijuni funti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!