17:19 / 12.04.2021.

Autor: Hina

Prinčevi William i Harry odali počast princu Filipu

Počast princu Filipu

Počast princu Filipu

Foto: Henry Nicholls / REUTERS

 Princ William odao je počast svojem djedu, princu Filipu, koji je umro u petak u dobi od 99 godina, opisavši ga kao iznimnog čovjeka, a njegov brat Harry djeda je nazvao čovjekom dužnosti, časti i velikog smisla za humor.


Kensingtonska palača objavila je fotografiju princa Filipa, vojvode od Edinburgha, kako sjedi s Williamovim sinom, princom Georgeom, snimljenu u Norfolku 2015.

- Sretan sam ne samo što sam imao njegov primjer da me vodi, nego i njegovu trajnu prisutnost sve do svoje odrasle dobi, i u dobrim vremenima i u najtežim danima, rekao je William.

Dodao je da je zahvalan na njegovoj dobroti prema Kate, njegovoj supruzi i vojvotkinji od Sussexa, te na posebnim sjećanjima koja će njegova djeca imati za pradjeda, kao i na njegovu nestašnu smislu za humor.

- Moj djed bio je izniman čovjek i dio iznimne generacije. Nedostajat će mi, ali znam da bi on želio da nastavimo dalje živjeti, dodao je.

U priopćenju je princ Harry, vojvoda od Sussexa, koji se radi pogreba u subotu vratio iz Kalifornije u Britaniju prvi put otkako je okrenuo leđa monarhiji, pozdravio princa Filipa kao "stijenu neupitne predanosti za Njezino Veličanstvo, kraljicu Elizabetu II". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!